کد خبر : 115655
زمان انتشار : 08 مرداد 1396 09:26:00
یک کارگران سینما گفت:وقتی سینمای ایران مرتبا آثار مبتذل تولید میکند مخاطبان هم به این آثار عادت میکنند.
به گزارش سینماخبر : عباس رافعی، فیلمنامه نویس و کارگران سینما در خصوص حال و روز این روزهای سینما مقاومت به خبرنگار سینماخبر گفت: فیلمسازان متعهد و دغدغه مند نباید به امید حمایت سازمانها و مسئولین بنشینند، زیرا مدیران فرهنگی در جستجوی هنرمندان واقعی و دارای سابقه درخشان نیستند.
وی ادامه داد: این مدیران اصلا تمایلی به شایسته سالاری ندارند؛ در حقیقت اولویت این مدیران آن دسته از هنرمندان و فیلمسازانی است که در راهرو هایشان یا پشت در اتاقشان به صف نشسته اند و یک هنرمند واقعی هیچگاه برای ساخت فیلم اینگونه عمل نمیکند.
وی افزود: یک فیلمساز باید در یک اقدام خودجوش و در اثر فشار وجدان متعهد خودش به خلق آثار بپردازد. اینگونه آثار در هر زمینه در هر کجای دنیا ساخته شوند تبدیل به آثار ماندگار و پرفروغ خواهند شد. متاسفانه امروز در سینمای ایران شاهد این هستیم که با تغییر مدیران و متولیان فرهنگی یک تهیه کننده یا یک فیلمساز به طور کامل بیکار میشود.
این فیلمنامه نویس سینما ادامه داد: فیلمنامه هایی که امکان ساخت برایشان به وجود نمی آید، با تبدیل به کتاب شدن میتوانند پیام هنرمند را به مخاطبان انتقال دهند و حتی در صورتیکه با استقبال بالا روبه رو شوند ممکن است سایر فیلمسازان به دنبال ساخت اثر سینمایی از آن فیلمنامه بروند.
عباس رافعی تصریح کرد: هیچ اثر سینمایی در خصوص عملیات مرصاد ساخته نشده، ولی در همان ایام بنده فیلمنامه ای با همین موضوع نوشتم که بعدها به یک کتاب به اسم «سفر بی بازگشت» تبدیل شد. تعدادی از کارگردانان مطرح سینمای ایران با خواندن این کتاب تصمیم به ساختن فیلم از این اثر داشتند ولی متاسفانه آنها هم چون نتوانستند حمایتی را جلب کنند، موفق به ساخت فیلم نشدند.
این کارگردان سینما در خصوص سرمایه گذاران سینمای مقاومت بیان داشت: بخش خصوصی اساسا تاجر است و تا زمانیک فیلمهایی مثل« 50 کیلو آلبالو» و «نهنگ عنبر» فروش بالایی را به دست بیاورند دنبال ساخت آثاری با موضوع سینما مقاوت و فیلمهای ارزشی نخواهد رفت. فیلمنامه خوب میتواند سرمایه گذار خارجی را جذب کند. من در گذشته توانسته ام اثری با موضوع فلسطین بسازم که سرمایه گذار خارجی داشت.
کارگردان فیلم «بیگانگان» در خصوص سایر آثارش گفت: فیلم «بیگانگان» در برخی از کشورهای عربی به اکران عمومی درآمد ولی در ایران به جز ایام جشنواره فجر نتوانست بر روی پرده سینما برود. فیلم دیگر من که نتوانست اکران شود «آوازهای سرزمین من» نام داشت؛ فیلمی با موضوع داعش که باز هم صنفهای سینما تمایلی به اکران عمومیش نداشتند.
وی در پایان اظهار داشت: از زمانی که سینماها و اکران عمومی به صورت صنفی و شورایی اداره میشود، دولت و متولیان فرهنگی نمیتوانند مانند گذشته به اکران ها نظارت کافی را داشته باشند . برای دیده شدن آثار ارزشی و سینمای مقاومت باید گروه های سینمایی اختصاصی در نظر گرفته شود تا کم کم ذائقه مخاطبان از سمت سینمای مبتذل به فیلمهای ارزشمند عوض شود. در این سالها به دلیل بالا بودن تعداد فیلمهای مبتذل مخاطبان به این نوع سینما عادت کرده اند و این تغییر ذائقه کم کم در افراد ایجاد میشود.